teisipäev, 18. mai 2010

Oru kohvikust ja lugemiselamusest





Selliste päikeseliste ilmadega pole just erilist soovi vabatahtlikult toas istuda. Võtsimegi ette külastada kõige kaunima välisterassiga kohvikut Viljandis. Ja loomulikult on selleks Oru kohvik Valuoja kaldal. Ma ei tea, kes on omanikud, et neile reklaami teha – kui koht väärib seda igal kümnel juhul. Kus saaks siin veel istuda õues, nautida kaunist lummavat vaadet ja vaadelda mööduvat linnakära distantsilt – ikkagi teine korrus ju. Samas hinnad, toiduvalik ja teenindus vägagi kliendisõbralikud.
Paar lugemiselamust ka viimasest ajast.
Nirti - ...ja anna meile andeks meie võlad
Roone Roost – mis sul Viga on
Mõlemad noored (sündinud 1987 ja 1988) vihased autorid. Kuid vaatamata noorusele kumab läbi tõsine elukogemus. Nii ühel kui teisel puhul taban end mõtlemast loetule ja otsimas paralleele reaalsest maailmast. Kas tõesti ei märka ema oma laste lapsepõlves vägivalda, õigustades seda sõnadega: aga alati ju polnud halvasti. Kas tõesti on poliitiku amet kõige jälestusväärsem mida tänapäeval ette kujutada.
Igastahes see on küll kindel - mõlemad raamatud on just mõtlevale lugejale. Eks meilegi ole vaja uut valgustusaega. Milleks peaks meile korda minema näiteks kellega käib või kelle jättis printsessi – Dimi, kui on hoopis olulisemat mõtlemisainet. Kasvõi tuhapilved.
Aga ilm on siin küll praegu tõeliselt suvine.
P.S. Veel ilusaid pilte Viljandist

Kommentaare ei ole: