laupäev, 29. mai 2010

Liverpoolis


Täna sai ette võetud veid pikem reis Liverpooli. See on umbes Tallinna suurune linn, väga vana kuid linnaõigused alles alates 1880. Liverpooli kuulsaimad elanikud olid kindlasti biitlid, aga nende muuseumi me seekord ei külastanud.

Täis tahet mööda poode shopata suundusime Church Streetile. Esimene pood oli Primark. Ja peaagu siin meie ostlemisetahe lõppeski. Kui olime neli korrust läbi kamminud (viies on meeste), tundsime et kõik. Üks pood ja liiga palju odavat kaupa täis. Seal leidus kõike: riideid, ehteid, jalanõusid, kodukaupa ja kõikjal rohkelt kliente: vaatamas ja ostmas. Igal korrusel oli umbes 10 kassat ja ostjate järjekorrad. Peale Primarkit oli meil ostlemis isu (peaaegu et) läinud, seega suutsid meie huvi äratada veel vähesed poed. Näiteks 5 £ pood - kõik hinnad 5 £, ei mingit hinna uurimist!

Tähelepanuväärne on see, et Liverpoolis on euroopa vanim hiina kommuun. Meie käisime hiinalinnas vaatamas Chinese Archi.
Ilm on meil ka endiselt norm. Päevad on päikeselised, sooja varjus umbes 17, veidi tuult. Aga korralikku vihma pole kogu selle nädala jooksul küll olnud.
Lõpetuseks midagi lõbusat

Kommentaare ei ole: