neljapäev, 27. mai 2010

Päev Bangoris


Kõigepealt käisime tutvumas Getlini uue kooli Menai Coleg'iga. Tegemist on kolledžga, kes koostöös Bangori ülikooliga annab ka kõrgharidust. Getlini erialaks saab hotellindus ja turismindus. Maja ise jättis hea mulje, vanaaegne ja armas. Bangor ongi üliõpilaste linn. Sealses kolledžs ja ülikoolis õpib tuhandeid üliõpilasi. Mingil moel sarnaneb Eestis Tartule, kuigi siin on üliõpilaste osakaal suurem. Õppetöö algab alles septembri lõpupoole ja toimub kolmel päeval nädalas. Haigekassa kindlustuse saab ka, lihtsalt kui räägib kohaliku arstiga.

Bussiga sõita on kooli 1,5 tundi. Imestasime just, et väikesed koolilapsed sõidavad sama pika maa maha iga päev. Koolilapsed näevad siin kenad välja. Igal koolil on oma koolivorm: kollane polo särk ja must pusa või valge polo ja kirsipunane pusa. Võimalusi on tohutult palju.
Söömas käisime kohas nimega Yates. Väga sümpaatne koht. Esiteks hinnad väga kliendisõbralikud: toitudel umbes kaks ühes. Toolid ja lauad olid kui hiiglastele: seistes ulatus laud umbes rinnuni. Teenindaja pani veidi meid veidi täbarasse olukorda. Me ei mõistnud, miks ta kaardiga makstes veel meile raha tagasi tahab anda...
Ilm on norm, mitte enam nii palav, kuid ka vihma ei saja. Kohati on tuuline, aga mitte väga.
Siin veel siis tutvustavat teksti ja pilti Bangori ja piirkonna kohta.

Kommentaare ei ole: